En analyse af sas (så godt som hjemme) -reklame, Tina Dickow version

Sas er det skandinaviske flyselskab, det eneste rigtige skandinaviske flyselskab, i hvert fald i deres egne øjne. Dette spiller de på i deres markedsføring, der i modsætning til andre firmaer, ikke spiller på prisen. Hos sas er det det hjemlige, der er det væsentlige, som i sloganet, uanset hvor du er, er du så godt som hjemme, hvis du skal med sas.
Udtrykket så godt som hjemme kan i moderne sprogbrug have to betydninger: både at du iafstand og tid er tæt på hjem, men den anden betydning som er den betydning SAS benytter sig af, er at det er en hjemlig atmosfære at rejse med SAS.
Flyene kan i grove træk siges at være skandinaviske rum, der uanset hvor de er i verdenen, er gennemgående nordiske.
Dette spiller de også på i deres reklamefilm, hvor personen i filmen er en kendt dansker. Kender modtageren ikke personen, er der intet i vejen for det, da de valgte personer i reklamefilmene: Uffe Elleman Jensen, Nikolaj Coster Waldau, og den jeg vil arbejde videre med Tina Dickow, også er repræsentanter for den generelle nordeuropæiske race med dens særpræg.
Reklamen er bygget op af klip, der tilsammen viser danskeren i det store uoverskuelige fremmede. Jeg vil beskrive scenerne enkeltvis, for at vise at disse scener, der umiddelbart ikke har noget tilfælles, danner et kludetæppe af scenarier, som for mange er velkendte på deres egne rejser. Dette giver mere et billede af en følelse end en handling, altså kan man deraf udlede at SAS prøver at markedsføre sig mere blødt, at tale til vores tilhørsforhold, end som mange andre reklamer der taler til os igennem mere materialistiske faktorer, fx Køb hos os fordi vi er billigst. Sas fortæller os at vi skal købe hos dem, fordi de er vores lokale flyveselskab.

nye artikler
Syre
Copenhagen Psych Fest leverede toppræstationer i øst og vest, nord og syd. Hele Staden blev omdannet til et hvepsebo af livsfarlig og livsbekræfigende lyd. Vi tog en tur i kanen. Here it goes:

læs mere

Ode til Enghave Station
Ode til Enghave Station - Nu er den død, Enghave Station, og med den en epoke.

læs mere

Everybody comes to Rick's
I hjertet af den ungarske hovedstad Budapest, lige ud til vandet, er at finde en museum-café. Mere usædvanlig er dens ejer, der også bestyrer tre restauranter, alle indenfor 100 meter af caféen. På sin vis er denne privat ...

læs mere

Event kalender
« August 2017
mantironstorfrelørsøn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Log ind