Kære Poetiske Bureau...

Jeg er netop gennem avismediet Politiken blevet klar over, at du er en varmestue for hjemløse. Tillykke. Vi skulle jo nødig få en ren kultur- eller socialinstitution. Hvis der snart bliver oprettet fixerum på Vesterbro, så bliver det både med galleri og lyrikscene.

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.

Kære Bof

Mit indlæg er ment som et oplæg til debat. Ikke blot i forhold til hvad Bureauet er/skal være, men en generel kommentar til den udvanding af kunsten/kunstinstitutionerne, der foregår for tiden, ikke mindst set i lyset af den måde, hvorpå pseudo-litteraturen vinder indpas i folks bevidsthed, og efter min mening, fejlagtigt, opnår en status af at være øgte litteratur. At jeg inddrog Bureauartiklen i min kommentar, var for at statuere et eksempel. Alle som kender mig, ved, at jeg er pro varmestuer og fixerum, men jeg vil også markere, at jeg ikke mener at de ting behøver at blive blandet sammen. Hvis bureauet både vil være varmestue, cofeeshop og kunstinstitution, mener jeg at det er ved at skyde sit eget formål ned, fordi ingen i sidste ende vil vide, hvad det egentlig står for. Det ville heller ikke været superfunky at inddrage en del af Louisiana til fritidsklub for ADHD´ere. Vi har brug for åndens højborge for at lade os inspirere og oplyse. Og så fremdeles med mange andre kunstrelaterede emner. For at nævne et eksempel: Da en irakisk kunstner leverede et værk til Fredriksberg Rådhus, forestillende Pia Kjærsgård i Burka, blev han censureret væk med begrundelsen "Vi skal jo ikke ødelægge den gode stemning". Da skød de sig gevaldigt i foden ved ikke at velkomme muligheden for et saftigt debatoplæg, og kom istedet til at fremstå som blødsødne tåber.
Summa summarum mener jeg, at hvis man udvander en god hensigt ved at ville for meget, så får man også et produkt, der er derefter: Udvandet.
Jeg holder utrolig meget af Det Poetiske Bureau, og ønsker kun, at det skal fortsætte med at være den unikke kunstoase, det hidtil har været.
Se i øvrigt denne artikel:http://www.kunsten.nu/artikler/artikel.php?Lotte+Hansen+kunst+offentlighed+debat

Kærlig hilsen fra Louise

Kommentar til tiden

Kære Martin
Tak for din kommentar. Jeg personlig mener også at Bureauet bør være åben for alle, bare de kan lade være med at gener omgivelser. Men jeg tror ikke at det er lige DET der er pointe ved Louises blog.
Det er dog noget andet jeg vil sige: hvis du opretter sig som bruger og logger på, så bliver dine kommentarer publiceret med det sammen. Ellers kan du logge på som Det Poetiske Bureau, som er nok mest relevante i denne tilfælde. Du får password via mail.

Svar til Louise Kristensen

Kære Louise,

Tak for ironien. Der har været utilfredshed med, at der blev røget hash i Bureauet, og Bureauets bestyrelse har derfor sat sig for at håndhæve, at dette fremover ikke sker. Vi har også besluttet, at man godt må ryge smøger i kælderen (medmindre nogen brokker sig på et givent tidspunkt, i det tilfælde vil folk blive bedt om at ryge udenfor).

M.h.t. sammenblandingen af social café og kulturhus, så mener jeg at det tjener til vores ære at vi har overskud til at byde alle velkomne, også dem der ikke kan begå sig i andre kultursammenhænge. Socialinstitutionerne er jo så dødtriste, at ressourcesvage personer hverken finder venner eller glæde ved at komme i disse. Og kulturstederne så hippe, at manden på bænken føler sig ugleset og holder sig væk. Men du mener måske, at kun såkaldt normale mennesker kan have glæde af kulturelle tilbud?
Diskussionen er selvfølgelig ikke helt så sort/hvid, det ved jeg jo godt. Hvis du eller andre føler sig generet af fulde folk eller grænseoverskridende opførsel, så skal årsagen til genen selvfølgelig fjernes ved den lejlighed. Vi har holdt stormøder hvor vi har inviteret nogle af dem, som gentagne gange har været til gene, og vi har indskærpet over for barvagterne, at de skal være ekstra opmærksomme og have en meget lille tolerance i disse tilfælde. Så kom trygt til et af vores arrangementer i visheden om, at de forstyrrende elementer bliver hældt ud, hvis de generer dig :)

Venligst,

Martin Kargaard Thomsen, formand for DPB

Det Poetiske Bureau

Måske har jeg misforstået Louise: er det fordi der er noget galt med at sige at det er en varmestue, at det er dårlig omtale?
Eller er det et forsøg på at skabe en mere generel diskussion om, hvad Bureauet er/skal være?

vh Martin

nye artikler
Syre
Copenhagen Psych Fest leverede toppræstationer i øst og vest, nord og syd. Hele Staden blev omdannet til et hvepsebo af livsfarlig og livsbekræfigende lyd. Vi tog en tur i kanen. Here it goes:

læs mere

Ode til Enghave Station
Ode til Enghave Station - Nu er den død, Enghave Station, og med den en epoke.

læs mere

Everybody comes to Rick's
I hjertet af den ungarske hovedstad Budapest, lige ud til vandet, er at finde en museum-café. Mere usædvanlig er dens ejer, der også bestyrer tre restauranter, alle indenfor 100 meter af caféen. På sin vis er denne privat ...

læs mere

Event kalender
« August 2017
mantironstorfrelørsøn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Log ind