Farvel til digte.dk (&spørgsmål til eks-brugerne)

Scene fra oplæsning i Det Poetiske Bureau

Ved årsskiftet lukkede det store website digte.dk, som var hjemsted for næsten 7000 skandinaviske digteres omkring 23.000 digte. digte.dk var stedet, hvor man som digter kunne publicere sine nyskrevne ting med det samme, få kommentarer, sparring og respons, kategorisere og lave digtsamlinger. Man kunne browse i den enorme masse af digtere, og som arrangør af digtoplæsninger finde nye ansigter til sine arrangementer. For nylig har to hele temaarrangementer i Det Poetiske Bureau baseret på arrangørens research efter henholdsvis introspektive digtere og beatpoeter på digte.dk.

Del

Som digter kunne man have oplevelsen af ikke kun at skrive til skrivebordsskuffen, men rent faktisk blive læst og værdsat af kollegaer eller fagligt interesserede. Jeg begyndte at publicere i 2008, og jeg kan kun konstatere at jeg gennem respons fra andre digtere og personlig, dvs. ikke offentlig, diskussion og debat om poesi og litteratur, har fået udviklet håndværk og viden. Og det er ikke så lidt af en ros at give et website: man var aktiv, man var i udvikling, og man lærte noget. Det var en legeplads og et litterært og pædagogisk laboratorium. Hvis man ville, that is. For nogen var det et sted, hvor man lallede rundt og sagde mærkelige ting. Men man kunne blive positivt overrasket over, hvor god respons man kunne få på sine nypublicerede digte, eller man kunne få nogle seriøse drag over nakken, hvis man blandede sig i debatten i debatforaerne. Muligvis har det sidstnævnte – tonen på de respektive debatfora - været en medvirkende årsag til en vis metaltræthed hos holdet bag sitet, som har valgt at trække stikket helt ud.

Fra cph-art redaktion vil vi sige stor tak til dem, som skabte og udviklede sitet! Det er i hvert fald vist, at lukningen af digte.dk efterlader et tomrum for de, som har brugt det gennem kortere eller længere tid. Derfor vil vi gerne spørge eks-brugerne af digte.dk, hvad de kunne ønske sig af en side, hvor de kunne publicere deres digte:

F.eks.:

Hvordan skal siden være udformet? (Interface, grafik, skrifttyper)

Skal digtene sættes i allerede definerede kategorier?

Skal der være debatfora?

Og så videre...inputs af enhver art modtages med tak.

Vi modtager gerne jeres svar og idéer på http://www.cph-art.dk/user/103/contact_anon, eller som kommentarer på hjemmesiden, eller på cph-arts fanside på Facebook. Vi glæder os til at høre fra jer! 

Foto: Louise Kristensen

 

Event kalender

Su Mo Tu We Th Fr Sa
28
29
30
31
1
2
3
 
 
 
 
 
 
 
4
5
6
7
8
9
10
 
 
 
 
 
 
 
11
12
13
14
15
16
17
 
 
 
 
 
 
 
18
19
20
21
22
23
24
 
 
 
 
 
 
 
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 

Bliv en forfatter!

Bliv en forfatter!