GRATIS FISSE!!!

af: Baunbæk&Kristensen

Så var det så i denne weekend, at der var bogmesse i Forum, og, oh boy, hvor var der mange mennesker. VIRKELIG mange. Hvad lavede alle de mennesker egentlig der? Kom de for at se undertegnede forfattere repræsentere antlogien "Underskov 3" i Forfatterforeningens stand? Det tror vi ikke, for der var ingen decideret kødrand omkring standen, men der var til gengæld god stemning.

Nej, et kvalificeret bud på, hvor det såkaldt nysgerrige bogpublikum befandt sig, var nok snarere i kredsløb om de store forlags boder, hvor man kunne få kiosklitteratur á la Liza Marklund og chick-lit en masse til nedsat pris, mens Det Poetiske Bureau måtte præsentere deciderede verdensnavne som Baudelaire og Lorca i en forfrossen bod ude på fortovet, ivrigt ignoreret af Hr. og Fru LæserDanmark.

Der blev ellers læst op af selveste "Venus i pels", og vi råbte "Gratis fisse", men der kom sgu stadigvæk ikke rigtig nogen og købte bøger, og det kan jo undre, for sex sælger jo helt vildt godt, men det var ligesom om, at det ikke er så populært, når der følger hjerne med. Undskyld. Nå. Men ihvertfald så gik Baunbæk&Kristensen ned i Falafelkælderen, hvor hjernen måtte renses med noget ordentligt håndværk a la gårsdagens Fredagscrap med Wulffmorgenthaler, men så var det at vi faldt over...brr...en klumme i Urban, som omhandlede netop emnet: Litteratur! Og som sympatisk nok opfordrede folk til at komme til messen, men omvendt fremhævede linjerne "Du har haft min pik i munden / din kæreste har ondt i røven over det / anatomiens veje er uransagelige" som "original og eksperimenterende leg med ord". Det er sådan set ok. Men det mest skræmmende ved klummen var, at de "værker", som klummeforfatterinden blev bragt til skyerne over, var CHICKLIT og vampyrromaner. Og den beatforfatter, hun refererede til i citatet, blev bragt ind i det selskab som en ypperlig repræsentant for sit håndværk. Der er et eller andet sted, filmen knækker... Omvendt var klummeskribenten nok et glimrende bud på bogmessens målgruppe. Også fint nok. Det har bare mindre at gøre med litteratur end trends og hype, vil vi nok vove at påstå!

Men hey, kig forbi Det Poetiske Bureau, Griffenfeldtgade 52 i aften fra kl. 20, så er der after-bogmess, og der vil være gratis fisse.

Eddike-spyende litterære hilsner fra B&K APS GmbH Inc. & eftf.

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.

skal man så rette sig imod den laveste fællesnevne?

Det er jo klart, at letfordøjelig kunst er nemmere at fordøje.
På den anden side: tror jeg at udviklingen i den nutidskunst blev tit også drejet mod noget, som kun de færreste kan forstå og betragte som kunst. Hvor det er ikke længere kunsten og kunnen, men et eller andet abstrakt ide, der tæller. Det blev ganske godt udtrykt af Henrik Elmegård her: http://www.cph-art.dk/content/cubansk-kunst-moedet-med-ligesindede

pop den op

det er det samme over hele linjen, musik , kunst, litteratur, folk vil ikke tænke, de vil underholdes, det skal helst ikke være mere kompliceret end en færdig ret fra Netto ...

Word up, Zenia! Hvor har du

Word up, Zenia! Hvor har du ramt fuldstændig spitzenklasse-præcist! Hermed er debatten erklret for åben!

rummelighed eller ligegyldighed?

Det moderne litteratur blev efterhånden meget rummelig. Det er ikke noget at sige til. Spørgsmål bare: er det stadig litteratur eller skal man kalde det for noget andet? "ordforbrug"? "ordmisbrug"? eller?
Ligesom med al slags kunst kommer der et spørgsmål: hvor er grænse mellem et maleri og et bemalet lærred. Hvor er grænse mellem et litterær værk og krydsogtværs? Kvaliteten og indholdet bliver snart ligegyldig, bare der er ord, der klinger ....

nye artikler
Syre
Copenhagen Psych Fest leverede toppræstationer i øst og vest, nord og syd. Hele Staden blev omdannet til et hvepsebo af livsfarlig og livsbekræfigende lyd. Vi tog en tur i kanen. Here it goes:

læs mere

Ode til Enghave Station
Ode til Enghave Station - Nu er den død, Enghave Station, og med den en epoke.

læs mere

Everybody comes to Rick's
I hjertet af den ungarske hovedstad Budapest, lige ud til vandet, er at finde en museum-café. Mere usædvanlig er dens ejer, der også bestyrer tre restauranter, alle indenfor 100 meter af caféen. På sin vis er denne privat ...

læs mere

Event kalender
« August 2017
mantironstorfrelørsøn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Log ind