The Horrors, The Horrors - Apocalypse Now, the musical!!

Argh! Stopper det aldrig? Nu laver de fanme også en ABBA-musical! Og en Dylan-teaterkoncert. Oveni fucking Matador-the musical, Olsenbanden-the Musical, Elsk mig i nat-teaterkoncerten, Lars Lilholt-teaterkoncerten, og måske værst af alt, Nick Cave-teaterkoncerten. Når jeg siger værst, så er det fordi jeg har haft en mangeårig passion for manden og hans sønderrevne smerteunivers, og jeg har dannet mig mine helt egne billeder, som jeg fanme vil have i fred. Jeg gider ikke have dem splintret af en eller anden fyr med kaninører på, som gir fingeren. Og et eller andet sted, med al respekt for hele Caves mangefacetterede univers, så toppede han for mig ved udgivelsen Tender Prey fra ´85. jeg behøver ikke engang nævne "The mercy seat" for at åbne for galleriet af udsøgt desperation. Fra den hængte mands udbulne øjne og kejsersnittet udført med hobbykniv, over Alices dødssyge liv set gennem øjnene på en livstræt voyeur, Johannes Døberens resignation, mens han venter på at få hovedet hugget af til den angrene synders bloddryppende visioner i "New morning". Jeg hverken kan eller vil forstyrre disse sårskorpede, af agrresioner gennemsyrede illuminationer af ypperlig smerte. No, siree, bob, ikke af en idiot med plys-kaninører. Så er Cave forsvundet ind i en mørk hule for at slippe for instruktørens blegsøde, blodfattige billeder. 

Men hey, teaterkoncerter og musicals er åbenbart tidens trend, hvor man maltrakterer forlægget til ukendelighed. Fint - så er her nogle ideer, som I kan få smidt lige i nakken:

SKÆG - ZZTop-teaterkoncerten

SNOT - H1N1 - the musical!

GARN - Hair, musicalen over musicalen

"Det startede med fed punk med had og indignation og endte med en telefonreklame" - Sort Sol-teaterkoncerten

"I spit in your faces, so-called friends of mine" - Martin Hall-teaterkoncerten (feat. alle dem fra Talent 08)

Omvendt må det være på tide at lave et par musicals om til et andet medie. f.eks. denne her: Samspilsramt familie med dødsfald i bagagen, enlig far til 7 børn forsøger sig med nye familieformer, men bliver jaget på flugt ud af landet af højreekstremistisk regime - "Sound of music" som socialrealistisk drama i sort/hvid semi-dokumentaristisk stil.

The hiiiiiiills fill my heeeeaaaart with the sound of muuuuuuusiiiiiiiiiic!!!

 

 

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.

Fact check

Jeg bøjer mig for Fakta - the musical!

Skod

Skandinavisk Tobakskompagni - en cabaret feat. Kim Larsen samt arkivoptagelser af Poul Borum og The Marlboro Man.

Dantes Inferno. I hovedrollerne: Stig Rossen, Kurt Ravn og Lene Siel, venligt assisteret af den spanske inkvisition. Varm dine snobrød på scenen!

Jaja, man kan fortsætte :-)

Men lige et fact check: "Tender Prey" er fra '88...

nye artikler
Syre
Copenhagen Psych Fest leverede toppræstationer i øst og vest, nord og syd. Hele Staden blev omdannet til et hvepsebo af livsfarlig og livsbekræfigende lyd. Vi tog en tur i kanen. Here it goes:

læs mere

Ode til Enghave Station
Ode til Enghave Station - Nu er den død, Enghave Station, og med den en epoke.

læs mere

Everybody comes to Rick's
I hjertet af den ungarske hovedstad Budapest, lige ud til vandet, er at finde en museum-café. Mere usædvanlig er dens ejer, der også bestyrer tre restauranter, alle indenfor 100 meter af caféen. På sin vis er denne privat ...

læs mere

Event kalender
« August 2017
mantironstorfrelørsøn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Log ind