Ukrainsk musik og opera er næsten ukendt blandt det brede danske publikum

Taras Shtonda, Anastasiya Titovych

To danske kirker og det Russiske Kulturcenter har taget initiativ til at præsentere to ukrainske stjerner fra Kievs Statsopera for danske operaelskere.

Det er de to internationale prisvindere Taras Shtonda og Anastasiya Titovych.

Taras Shtonda er måske Europas førende bas, og synger hovedpartierne, ikke kun på Kievs Statsopera men også på Bolshoj. Han gør stort indtryk med sin perfekte stemme og raffinerede fortolkningsmåde, som rammer sangens karakter ned til mindste detalje.

Hans akkompagnatør er den talentfulde pianist Anastasiya Titovych. Hun har optrådt flere gange i Danmark, bl.a. på Konservatoriet i København og i Aros i Århus.

Taras og Anastasiya har fået æren af at åbne KUKS International Galla Festival i forbindelse med FN’s dag, som foregår på Rådhuset i København d. 24. oktober 2008.

Koncerterne, som de afholder i Danmark, vil være baseret på lieder, operaarier og romancer blandet med soloklaver, men hver koncert vil have sit eget tema.

Den første koncert d. 22. oktober i Sions Kirke kan man høre ukrainsk sang og musik. For første gang i Danmark kan man høre arier og lieder af bl.a. Nikolai Lysenko, som er den største ukrainske klassiske komponist, men som stort set er ukendt i Danmark.

Til den anden koncert i det Russiske Kulturcenter d. 25. oktober optræder de med romancer og operaarier og klavermusik af kendte russiske komponister. Programmet vil være fyldt med smukke melodier af Glinka, Tchaikovsky og Moussorgsky.

Den sidste koncert d. 26. oktober i Sundby kirke vil man kunne nyde perler fra verdensklassikere: værker af Mozart, Bizet, Rachmaninov, Schubert og flere andre.

Uanset koncertens program, vil den ikke kun fortælle noget om Ukraines egenart, men også om landets relationer til Europa.

Alle koncerterne vil være på højt kunstnerisk niveau, og blive en stor fornøjelse for beundrere af klassisk musik.

Event kalender

Su Mo Tu We Th Fr Sa
30
1
2
3
4
5
6
 
 
 
 
 
 
 
7
8
9
10
11
12
13
 
 
 
 
 
 
 
14
15
16
17
18
19
20
 
 
 
 
 
 
 
21
22
23
24
25
26
27
 
 
 
 
 
 
 
28
29
30
31
1
2
3
 
 
 
 
 
 
 

Bliv en forfatter!

Bliv en forfatter!