Bogen"VII"

Det er ikke læsning for sarte sjæle. Bogen “VII” er til tider grusom og nervepirrende. Mærkelig. Alting foregår her og nu. Alt eksisterer. Alting har sin konsekvens. Beundringsværdig.
Det ændrer dog ikke det faktum at den samtidig er sjov og underholdende.

Del

Man mærker menneskenes evige savn efter den dybe og spirituelle og man genkender tidens ugudelige tendenser. Et underlig samspil, en mærkelig leg mellem savnet på den ene side og rationaliteten på den anden. Det er som om, at savn og fornægtelse er det, der driver mange af bogens - livets - handlinger. Handlinger som er på kanten. På kanten af vanvid, på kanten af fornuft, på kanten af liv og død, på kanten af kærlighed.

Det er ikke mange, der vil turde at leve på den måde. Det er kun de færreste, der er i stand til at være sig selv i så høj grad. Bogen sætter ens egne værdier og ens egen parathed i perspektiv. Har man valgt at følge sit kald, sit hjerte, sin ide? Eller har man valgt den sikre side som også er et ganske fornuftigt og ansvarligt valg.

Underholdningsværdien af bogen er ganske stor, tit og ofte får man sig et godt grin. Dog ved tanken, at bogens begivenheder kunne være faldet lidt anderledes ud, indser man at virkelighedens begivenheder er knap så morsomme, de er både risikofulde og til tider direkte farlige.

Hvis man kender til nogle af omstændigheder i Lars Kræmmers liv, læser man sig forventningsfuldt frem til de steder, hvor man kan nikke genkendende til begivenhederne og personerne.
Man genkender ikke kun reele personer men også mennesketyperne. Man genkender mange af de problematikker, som opstår i de kunstneriske miljøer, og som tit bekræfter de gængse fordomme om kunstnertyper - navlebeskuende og selvcentrerede. Er det godt eller skidt? På sin vis svarer bogen på dette spørgsmål.

Man føler en vis tristhed hen i mod slutning af bogen. Et vist mismod. Dog - man skal ikke glemme at bogen blot er et 10-års-udsnit af livet. Man ved at livet går videre på godt og ondt, man ved at forholdene og vilkårene fortsat vil ændre sig. En ting forbliver: Lars Kræmmer og hans personlighed. Ikke fordi Lars ikke vokser igennem bogen - eller igennem livet for den sags skyld. Det er jo forudsætningen for livet. Men den inderste og mest klare kerne af personlighed, ens rygrad, ens essens ... - den ser man klart, og så ved jeg, at den forbliver intakt.

Foto: Lars Kræmmer

 

Event kalender

Su Mo Tu We Th Fr Sa
28
29
30
31
1
2
3
 
 
 
 
 
 
 
4
5
6
7
8
9
10
 
 
 
 
 
 
 
11
12
13
14
15
16
17
 
 
 
 
 
 
 
18
19
20
21
22
23
24
 
 
 
 
 
 
 
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 

Bliv en forfatter!

Bliv en forfatter!